PÄRLAN



Min syster är en riktig pärla hon

090128

Nu har jag fyllt i gymnasieansökan, men vad jag valde tänker jag inte avslöja än. Är fortfarande sjukt osäker så om jag skulle springa och ändra nu under kvällen eller natten så jag tänker säga sen när allt är inlämnat och klart! Just nu känns det bra, men för 10 minuter sen hade jag jätteont i magen. Så har det hållt på hela kvällen. Att heta Emelie och behöva göra beslut är ingen bra kombination. Eller ingen av mina starka sidor kan man väl säga.
PS. Linn fyller 16 idag, GRATTIS HOPPAS DU FÅR DET BÄST och att godis kaktusen var god!






GYMNASIEVALET

Snart ska gymnasievalet vara inlämnat och Emelie är stressad. Ska jag välja ett säkert kort och ta samhäll eller ska jag välja efter intresse och ta bild och form design? Har börjat med mitt intagningsprov till estetiska men jag vet inte om jag ska ta det som första eller andrahandsval. Har suttit hela kvällen och gjort plus och minus-listor för de olika linjerna och skolorna och kollat runt på internet. Jag säger bara en sak, det är inte kul med val som man kommer att få stå ut med resten av livet. Nu tänker jag sova på saken för imorgon blir det ännu ett öppet hus! Denna gång bär det av till söder.
Sov gott

GISELE, ELLE









Sitter och blädrar i ELLE och äter saltapinnar.
 
Bilder: Gisele Bündchen

SOMMARN, HÖSTEN, VINTERN, VÅREN






Gud vad jag är trött på vädret. Det ska vara snö eller sol, vinter eller sommmar. Hösten och våren går också bra men nu, jag vet inte ens vad den här årstiden kallas? Jag menar det känns ju inte som vinter och vår är det ju inte, så något mitt i mellan. För mig ska det vara antingen eller! Slask, blött, kallt, grått och trist. Gå ut och fota nu känns ju inte så mysigt direkt. På sommaren får man alltid fina bilder, på vintern med all snö och på hösten med alla färger, våren med solsken, men nu? Grått som sagt.

JENSEN ÖSTRA

Nu är jag hemma och helt slut, denna dag har sugit bort all min energi. Skoldagen var inge speciell, men nu på kvällen var det öppet hus på Jensen Östra i Stockholm. För tillfället orkar jag inte skriva så mycket mer än att det blev mycket väntande i kylan med mina strumpbyxor och tygskor, skolan var bra och jag ska sattsa på design eller samhäll, är fortfarande inte 100 %.
Roligare inlägg kommer troligtvis imorgon, när jag har lite energi.


LÖRDAGSBIO MED EMY OCH ELIN

Lördag: Bio med Emy som sagt. Pappa hade köpt biljetter dagen innan över internet så vi trodde att det bara var att hämta ut dom, eftersom vi hade köpt dom. Så när vi kommer fram och ska hämta ut biljetterna frågade hon efter kortet vi hade betalat med. Vi blev chockade och fattade ingenting. "Utan kortet får vi inte ut biljetterna" och vi bara stod där och gapa. Vi försökte med "kan vi inte bara betala kontant då?" och liknande men icke sa nicke. Tillslut fick vi ringa till pappa och fråga efter kortnumret, men det stod att han inte hade köpt något på SF med det kortet, så pappa kollade på sin bank och där hade han visst köpt biljetterna. Vi frågade om det fanns några andra platser men det fanns det såklart inte. Efter ca 10-15 minuter fick vi handskrivna biljetter, och resten av kön var inte glada kan jag ju säga. "Sega jävlar" så några bakom oss och en 40-årig kvinna kom fram till oss och fråga illsket "Alltså URSÄKTA, är ni klara snart ELLER?" då fräste Emy tillbaka " Ja, SNART"
När vi kom fram till biljett kontrollen hade hon som vi fick biljetterna av ringt upp så dom väntade på oss så när vi kom " Ja, det är ju ni" men kollade lite undrande på Elin som är 13 år (15 års gräns på filmen) "Men är du 15 år?"
Elin väntade sig inte den frågan eftersom dom aldrig frågar om åldern så hon blev lite stäld medan jag och Emy bara tänkte "Snälla säg ja, nu har vi ju fått biljetterna och allt!" och efter några få sekunder fick hon fram "Ja..?"
Filmen var ju såklart super och Emy förälskade sig också, hon ville se den direkt igen så på hemvägen fick jag sitta och berätta vad dom händer senare i dom tre andra böckerna. Trots omständigheterna vad dagen super.

Sleep tight

FREDAGEN

Tja, allt bra? Jag är på toppen humör, det är ju fredag trots allt.
Efter skolan gick jag med mamma på stan och tog en fika medans vi väntade på syster som kom hem efter fem dagar borta med sin klass. Annars hade jag inga speciella planer för min fredag, Nathalie blev sjuk i sista sekund men jag skulle hämnta min bok hemma hos henne så jag tog mig en tur hem till sjuklingen ändå. Det var som vanligt jättemysigt och hon behövde lite hjälp för att hon ska få en ny mobil. Jag visade henne min dröm, Sony Ericsson XPERIA och hon blev minst lika kär som jag.
Imorgon ska jag, syster Elin och Emy åka upp till Stockholm och gå på bio. Och gissa vilken film det blir, jo TWILGHT! Elin fick mig att lova att vi skulle åka upp och se den nu i helgen för att hon är ju kär i filmen och den manliga huvudrollen, vilket jag också är, men när jag skulle vara med Emy så bjöd vi med henne också och hon tvekade inte en sekund.
Simma lungt


LIGHT IN THE DARK

God kväll och förlåt för brist på inlägg, som vanligt. Men nu när skolan börjar är det svårt att hinna med allt, speciellt den här terminen men gymnasieval, nationella prov och slutbetyg. Då måste man ha rätt till lite lungn och ro ibland, läsa en bok eller dricka en kopp te. Så jag måste tyvärr säga att den här terminen kommer det att bli dåligt bloggande från min del men jag ska göra så gott jag kan! Ska försöka slänga in minst ett inlägg dagligen.
Men det är inte bara tiden som är orsaken till bloggtorkan, det är även vad jag ska blogga OM. Jag menar hur kul är det att läsa om att det gick bra i engelskan men svenskan sket sig för mig idag i skolan? Eller en dagens varje dag men ingen text? Nej, tänkte väl det. Skulle vilja använda bloggen till något vettigt, som min kära kompis Linn har gjort. Hon har skrivit en bra text om cancerbesked och uppskattning. Det är vad jag kallar vettigt. Varför börjar man att uppskatta folk mer när man har fått en dödlig sjukdom, eller att medmännsikorna börjar uppskatta den sjuka mer när den att fått dödsbesked? Varför kan man inte uppskatta sina vänner och familj lika mycket när dom är frika och sunda som när dom är sjuka. Varför ska det vara så svårt att de lite uppskattande komplimander till sin friska kompis eller mamma? Varför inte säga "jag älskar dig" eller "du är den bästa morfarn i hela världen" en vanlig onsdag men när dagen har kommit och morfar inte mår lika bra kan man säga det 50000 gånger.
Det jag menar är att vi borde vara bättre så något som är så enkelt. Jag menar abslout inte att man ska skita i dom dödssjuka, bara att man ska uppskatta dom lite mer när dom är friska. Det felet har jag gjort flera gånger och jag vill abolut inte göra det ingen. Jag vill inte sitta och titta tillbaka på gamla minnen när det är för sent och önska att jag hade sagt "jag älskar dig" flera gånger än vad jag gjorde, undra om de visste hur mycket jag egentligen älskar dom. Att ens behöva tänka den tanken är riktigt hemskt, det kan jag lova alla dom inte vet. Och alla som vet precis vad jag menar håller nog med mig på den punkten.
Så varför inte börja med lite uppskattning imorgon eller kanske redan ikväll? Vi kan se det som ett försenat nyårslöfte.








Lite snabbis dagens nudå, kolla även in Linns blogg på http://bylinn.blogspot.com/

TWILIGHT

Jag vet, jag vet, inget bloggande på fyra dagar. Men svaret är så enkelt att jag inte har haft något att blogga om. Men hur som helst har jag var och sett Twilight på bio med syster och mamma idag. Jag var ju tvungen att se filmen eftersom jag älllllskar böckerna. Själv måste jag säga att böckerna är bättre än filmen men gud vad snygga dom är. Det var ju ett stort plus för filmen, och nu har ju syster gått och förälskat sig i Edward. Nu är det bara att vänta på nästa film dårå.




DEMO





Bilder DEMO


JUST A DREAM







Det känns som en evighet sen jag var ute och fota. Förutom alla dagen förstås. Hur som helst var det första skoldagen denna termin idag. Det var lite smått jobbigt att komma upp klockan 06.00 på morgonen efter tre veckors lov, men det var super skönt att somna på bussen.
När klockan slog 11.00 så slutade vi för dagen, som vi kommer att göra resten av veckan, men det är 1 timmes väntan för mig och Zoe innan våran buss går så vi gick och tog en fika på stan. När man är dum nog att ta på sig strumpbyxor och tygskor blir man inte så frestad över att stå och vänta på bussen ute i minus grader. Så imorgon är det termobyxor och UGGs som gäller!
När jag kom hem som en isbit lagade jag mig en liten lunch och kröp ner i sängen med min bok. Där låg och bra länge tills mamma kom och tjatade att jag skulle börja plugga, för imorgon ska vi lämna in förarbetet till slöjden. Vi kommer att hålla på med silversmide och jag har en känsla att det inte kommer att gå speciellt bra eftersom jag inte är så bra att hanskas med metall, eller allt annat som har med träslöjd att göra.
Ha en trevlig kväll

Idag: Strumpbyxor Åhlens, kjol Weekday, tröja Cheep Monday, väst JC herr och jumbohalsduk MQ

SISTA JULLOVS DAGEN

Sista dagen på lovet. Snart kommer en helt ny termin dra igåg, fem månader, två veckors lov. Nationella prov, gymnasieval. Efter fem månader kommer jag, och alla andra nior, vara klara med grundskolan för alltid. Just nu känns det som en evighet men jag vet att dom där fem månaderna kommer att kännas som en vecka.
Så, vad har jag gjort den sista dagen på mitt sista jullov som grundskoleelev? Ingenting. Borde kanske ha pluggat lite men istället har jag legat nerbäddad med min nya bok och bara tagit det lungt, vilket jag tycker är min fulla rätt.

Sov gott - Emelie

ALLT FLYTER

Igår drog jag och Zoe till Heron City för att kolla på bio. Det fick bli den svenska komedin Allt flyter, den var rolig men jag hade faktiskt högre förväntningar. Jag ville helst se Twilight eftersom jag har kärat ner mig i böckerna men Zoe hade redan sett den tre gånger så jag får gå och se den någon annan dag.
Idag hade jag halva dagen helt själv, tycker det är väldigt skönt på morgonen. Sätta på jättehög musik när man gör sig i ordning och ta det lungt eftersom man inte behöver bråka om speglarna. Men hur som haver har jag inte gjort mycket mer förutom att bestämma att jag och syster ska åka upp till Stockholm imorgon, mysigt.
Hugs

TVÅTUSENNIO

Lite sent nu men gott nytt år! För min del blev det en lungn natt och inte massa festande, bara en middag i min balla paljettklänning. Mycket mer finns inte att säga faktiskt. Men i år struntade jag helt i nyårslöften eftersom jag, precis som resten av Sverige, är kass på att hålla dom. Tror inte att jag har under mina 15 år har lyckats en enda gång.
Igår kunde jag inte ta en såndär riktigt onödigt lång och härlig sovmorgon eftersom vi bodde på hotell. Vi skulle checka ut senast 12.00 så vid 11.30 väckte mamma mig och syster, men när vi kom hem kunde vi ju ta det lungt hela dagen.










RSS 2.0