HÄRLIG FÖRSTA ADVENT

Hoppas alla har en härlig första advents kväll, jag har det jätteskönt med datorn i sängen och en värmekudde vid nacken. Det är något som jag vill hissa idag, värmekudden, eller allt sånt. Tofflor, sovtofflor, ni vet sånna där små typ värmekuddar fast väldigt små och med gegga i som man klickar på som blir stela och härligt varma ( ni som förstog vad jag mena, hur smart grej är inte det?!). Speciellt jag som alltid fryser tycker allt som man blir varm av är bra, tofflor går jag runt med jämt vilket leder till att jag måste köpa nya hela tiden, jag har tofflor när jag sover , värmekuddar när jag vill ha det lite mysigt och när jag orkar har två "flaskor" som jag kan fylla med kokande och lägga vid fötterna när man t.ex ska sova eller på magen när man har mensvärk. Hur som helst vill jag hissa den här typen av saker idag, smarta små grejer det där...
Igår var jag ju som sagt på årets första julbord. Vi var på Stadshotellet i Trosa och det var jättemysigt. Tyvärr äter man ju små mycket att det alltid slutar med att man lovar att man inte kommer att äta något mer på en månad. Det är kanske det som är meningen?
Idag var det jul marknad i Trosa så jag, mamma, pappa och morfar kollade in det och köpte lite brända mandlar. Sen åkte jag vidare och kollade på innebandy med b.la Nathalie, Jonna och Ullis. Sen när jag kom hem blev jag överaskad med nybakade lussebullar, det bästa med julen.













JUST SOME PICS









1. Hötorget at night. 2.Min efterlängtade julstjärna är äntligen uppe! 3. Jag fick en försenad födelsedags present av Kenth C.O igår, det var en bok av komikern David Batra (programledare i Morgonsoffan) som heter Den som inte tar bort luddet ska dö! där han och hans team av lappletare har rensat Sverige på arga lappar som folk har satt upp i t.ex affärer och tvättstugor. Sjukt kul.  4. Ett smakprov ur boken.

EMELIE TESTAR







Gårdagen började i Stockholm och slutade i Södertälje. Mamma fick ett erbjudande för ett tag sen att pröva på modell för en dag eller vad man nu kallar det. Vi åkte till en studio som heter "The Studio" som ligger vid Stureplan där dom sminkade och fixade håret. Mycket mer finns inte att säga förutom att det var kul. Juste! Jo jag köpte ett par UGGs också. Dom svarta som jag hade tänkt att köpa var slut i min storlek så jag tog ett par valnötsfärgade istället, super nöjd med dom också. Och guuuuud så sköna som är att gå i.
När vi va klara i Stockholm vid 18.30 åkte vi vidare till Södertälje där pappa hämtade och skjussade oss till Kenth och Yvonne där vi åt en god middag och kollade på Idol.
Nu ska jag slänga i mig en liten lunch och ta mig en dusch för ikväll ska jag, mamma, pappa, syster och morfar åka och äta årets första julbord. Man känner verkligen att julen snart är här.

PS. På första och sista bilden ser man lite av min sjukt balla paljett klänning som jag köpe i förra veckan!



DANCE TONIGHT?

SO-provet och uppspelningen gick helt okej! Hoppas på ett MVG på SOn och fick ett VG på musiken. På lunchen var det första gången vi tränade alla 5 och jag säger bara ett ord, hemskt. Det lät förjävligt med ostämda gitarrer och när alla spelade i otakt. Men med tiden gick det bättre och bättre och senare visade det sig att vi va värda ett VG. Men det är så skönt att det är över nu, både SO och musik så jag äntligen kan råplugga matte.
Träningen började super och jag kände att det va en bra dag. Men det varade i ca 30 minuter innan jag fick så ont i mina leder så jag fick vara bollkalle och hålla min tränare sällskap medans han sköt ut bollar till dom andra som spela.
Nu tänkte jag ta mig en snabb dusch innan jag hoppar in i min sköna säng, men imorgon kan det hända att jag inte hinner slänga ihop ett inlägg för att jag kommer att vara borta inprincip hela dagen, mer får ni veta imorgon!





Blev spegelbilder igen, hade inte så mycket tid.

081126






Imorgon har vi SO-prov vilket är anledningen till det dåliga bloggandet, men sen blir det nog ganska lungt. Slängde iaf på mig en Cheap Monday tröja, klocka från D&G plus lite kedjor av olika slag.


JAG ÄR INTE DÖD

Jag är inte död, bara nästan. Den här veckan är det sjukt mycket i skolan det är därför jag knappt hinner med att skriva något. Men efter SO-provet på torsdag har det kanske lugnat ner sig, då blir det skriva av kan jag lova! Bye

24-11-08

Idag har vi som va i Gamleby fått en ledig dag. Väldigt skönt fast när jag vaknade tänkte jag att det skulle bli en plugg-dag men ja, det sket sig. Jag satt och kollade på House på datorn och när jag skulle börja så tänkte jag bara "Nejmen, jag kan ju börja om 30 minuter" eller "Jag kollar bara på ett avsnitt till", ni fattar? Men nu har jag suttit och pluggat en stund och det är nu jag också inser hur mycket jag har att göra men så lite tid att göra det på. Tänk, om ca 1 månad är det julafton. Så nu dom här veckorna som är kvar ska jag råplugga så att betygen blir så bra så möjligt och så att jag slipper plugga massor på lovet, det är ju ganska surt att sitta och plugga medans alla andra tar det lungt och njuter av julen. Så fram till 18/12 ska jag gräva ner mig i papper och böcker. Men bloggen ska jag givetvis planera in också.


VARMT OCH SKÖNT OM FOSSINGARNA

Varje år har jag och mina föräldrar samma bråk som jag är säker på att dom flesta tjejer också har med sina föräldrar, varma vinterskor. Själv vill man ha ett par snygga, inte så stora, vanliga stövlar eller gympaskor men nejnej. Dom ska vara stora, varma och praktiska för det kalla sverige vädret och så tar dom fram ett par farmor skor. Och usch var sur jag blir. Eftersom jag har ledproblem är det extra viktigt att jag är varm om mina fötter så om jag tänker smart borde jag skita i hur jag ser ut och köpa farmor skorna. Men det känns onödigt eftersom jag vet att jag använder dom en gång när ingen ser mig och sen hamnar dom längst bak i garderoben igen. Så jag tog mig en funderare och tänkte att jag kanske borde satsa på ett par UGG:s. Jag är inget större fan av dom GIGANTISKA skorna men jag måste erkänna att det är som skönaste skor jag någonsin har provat! Men det finns ju bara det lilla problemet kallat barnbidrag. Som dom flesta vet från man ju ca 1000 kr i månaden och dessa små eller kanske stora rackare kostar ca 2000 kr, och det känns ju lite surt att spara två månader nu när det är jul och allt plus att det är nu jag behöver dom. Kanske kan få ett litet bidrag av mamma och pappa men jag undrar bara om någon har ett billigare förslag på ett par snygga och varma skor som kan hålla mina små fossingar varma i vinter?


PALJETTER, I MASSOR

Idag bar det av till Skärholmen som jag nämnde igår. Elin fick sin jacka och jag gick ju såklart inte hem tomhänt. Jag hittade nämligen en asball PALJETT klänning. Jag var bara tvungen att prova den och mamma så ju såklart " Men Emelie, ska du inte lägga ut dina pengar på något som du verkligen behöver och inte något som du kommer använda 1 eller kanske 2 gånger?"  och då kommer syster med din stört sköna kommentar " Mamma, du vet att Emelie har en speciell stil och vad du än säger kommer hon köpa den ändå." och såklart köpte jag den. Sjuk nöjd är jag iaf! Jag kommer att använda den på fotograferingen på fredag och sen ska jag och familjen på julbord på lördag så passar den ju superbra. Så ni ska få vänta tills på fredag, kanske lördag, innan ni får se hela klänningen men nu kommer ett litet sneek peek.  Sleep tight


LILLKILLEN

November är inte ens slut men snön har redan kommit. Super mysigt, nu fattas bara adventsljusstakar och fina jul dekorationer i fönster och i trädgårdarna sedan är julstämningen på topp! Tyvärr kommer nog snön att smälta innan juletider är här på riktigt som förra året. Men man kan ju alltid hoppas på det bästa.
Efter G-by veckan är jag helt slut. Vaknade väldigt tidigt ca 08.15 men jag går fortfarande i min pyjamaströja det ända jag har slängt på mig är ett par leggins. Det ända jag har att tänka på just nu är att gå ut med lilla Snobben som bor här i helgen.
Imorgon ska jag, mamma, morfar och syster till Skärholmen och shoppa lite. Morfar har lovat syster en jacka så om jag följer med ska jag kanske också någonting. Sen ska jag även köpa en paljett väst som jag har sett från Vero Moda som jag bara måste ha. Nej nu ska jag ta min i kragen och gå ut en sväng med lill killen i det svinkalla vädret.

(Det blev något fel med bloggen, men det här inlägget skulle kommit igår kväll)






GAMLEBY

Nu är man hemma från Gamleby. För allra sista gången, härligt eftersom jag inte är det största fanet av G-by men ändå lite tråkigt. Stämningen + att det är supermysigt att somna framför tvn i sällskapsrummen. Men thats life och det får man stå ut med. I slöjden sydde jag en axellös klänning som blev helt okej. 
Nu ska jag snart ner och kolla på Idol och imorgon blir det chillerill. Är så trött så jag går av på mitten! Bilder från G-by blev inga, kameran fick stanna hemma. Så vi tar en favoit i repris.

 

PICS AND GOOD BYE

Nu är väskorna packade, benen rakade, mobilen,Mp3 och kameran är laddade och jag är nästan helt klart för att åka. Men helst av allt önskar jag att jag kunde stanna hemma, tycker inte att det är så värst kul i Gamleby förstår ni. Men nu är det sista gången och jag får försöka göra det till den roligade resan! Men nu är mitt största problem vilken tjocktröja jag ska ha på mig imorgon och om jag ska ta med mig kudden eller ej. Vilka i-landsproblem va? Men det är ju bara det att jag älskar min kudde över nästan allt annat men den tar ju så jädrans mycket plats. Jag antar väl att jag får sova på saken. När jag är där nere kanske jag kan försöka få ihop ett eller två inlägg men det blir nog svårt så vi får se men det är säkert att jag skriver på fredag, kommer sakna er hugs











Bjussar på lite meningslösa bilder som jag sprang runt och tog idag,

PACK TIME

Imorgon bär det av till Gamleby som sagt, och jag har inte ens börjat att packa. Jag är en sån som packar i sista minuten, så det är nog dags att börja nu. Men jag är så trött så jag har absolut ingen lust. Jag gick och la mig vid 01:30 nån gång igår natt och pappa sa att jag och syster fick sova hur länge vi vill idag, men gissa vem som kommer kvart i tio och väcker oss, jo MAMMA. Plus det har jag ju haft träning idag. Vi var ju bara tre stycken så det blev ganska hårt. Oftast så brukar man ju få adrenalin kickar efter träning och bli sådär härligt pigg och glad, men icke sa nicke. Jag sitter nu här och håller på att tuppa av istället. Konstigt det där.. Men hur som haver har jag tänkt hinna med att ladda ner lite musik till min mp3, sy upp en tunika som är för lång, packa och sova innan jag åker imorgon. För att hinna med det måste jag nog sätta igång nu. Vi ses

ÄLVSJÖ GYMNASIEMÄSSA

Idag var jag som sagt i Älvsjö på gymnasiemässa. Helt packat med 15 åringar och deras föräldrar som försökte att få inte information. Har säkert 50 olika papper med öppet hus datum och om olika skolor så imorgon är det bara att sätta igång att kolla igenom allt. Jag får lägga papprerna i tre högar, NEJ, KANSKE och LÅTER BRA. Men jag är mest inriktad på att välja samhäll med bild och form som inriktining. Men jag tycker även att samhäll med inriktning juridik och IB (undervisning på engelska) låter kul. Men som tur är har jag några månder kvar att bestämma mig!
Vi kikade även på fotomässan som låg precis brevid, mycket var bara sånt som man kunde köpa t.ex fotoväskor osv men det fanns även en utställning och lite föreläsningar.
Jag kan lova att jag var helt slut i benen efter trampat runt där i flera timmar så att sitta i bilen hem var riktigt skönt och utvilad som jag var gick jag vidare och kollade på innebandy med Nathalie, Jonna, Johanna, Jossan och Ullis. Matchen var inte så kul men sällskapet var desto bättre.
Nu tänkte jag sova lite, imorgon ska jag spela tennis, förhoppningsvis plugga lite och packa inför Gamleby. På måndag åker jag ju och kommer inte hem förens på fredag.. Som ni kanske förstår blir det ingen bloggning, tråkigt men sant. God natt



Bild från Berlin

EMIL,EMILIA OCH... EMELIE?

Hej på er alla, härlig fredag kväll? Först var jag i skolan och sen var det bara hem och chillerilla hela dagen. Syster och jag har kollat på massor av Hannah Montana (hehe) och sen på kvällen blev det ju Idol. Men en sak bara, Johan. Visst han är väldigt charmig men sjuga kan han ju inte?! Själv håller jag mig till Kevin, och inte bara för att han är söt utan för han sjunger ju såklart bäst.
På tal om något annat så ska jag imorgon till Stockholm och gå på gymnasie mässa. Förhoppningsvis ska jag bli lite mer säker på mitt val men vi får se. Om vi hinner så ska vi också kika in på en fotomässa!

En sak som jag bara måste nämna, jag har namnsdag idag. Det står inte med i almenackan men på alla sånna här små kort om ens namn så står det "Emelie har namnsdag 14 november" så ljuger gör jag inte. Så jag vill bara säga grattis till alla Emil, Emilia och Emelior!





BÖRJAN PÅ TORSDAGEN

Gaah vad jag är trött. Den här veckan har kännts mycket jobbigare att gå upp än vanligt och jag har ingen aning varför. Nu är jag iaf uppe och sminket är på och frukosten är upp äten. Nu är det bara att välja kläderna, och jag har abslout ingen aning om vad jag ska ha på mig. Det får nog bli något lätt och varmt eftersom det är svinkallt ute.
Men i skolan blir det nog ganska lungt, slöjden och hemkunskapen är inlämnade så nu är det bara de vanliga ämnerna vi behöver jobba med vilket är skönt. Och ett stort plus med denna torsdag är ju att imorgon är det fredag! Något att se fram emot.
Men nu måste jag springa iväg och välja vad jag ska ha på mig, ses ikväll!


PROCESSEN

Igår pratade jag ju om min fina process dagbok till slöjden men bloggen kronglade så jag fick inte fram några bilder, men nu kommer dom!







                             Lim, sax och tre ELLE tidningar.

STREETDANCE

Nu är jag riktigt trött, idrott och träning. Ingen bra kombination om man frågar mig. Anyway på idrotten fick vi prova på streetdance, super kul. Jag kanske inte va så bra på det men kul att prova, jag var velat börja rätt så länge, inte just på street men kanske någon annan dans men hur som helst har det inte blivit av. Har tyvärr ingen tid för det.
Nu ska jag fortsätta med att plugga lite innan House börjar, ciao




NAJSNAJS

Se på bilderna nedanför vad mitt projekt för kvällen har vart! Man ska göra en "Process dagbok" till slöjden och jag fick för mig att vara lite kreativ med en sax, tidningar och lite klister så att det skulle bli lite speciellt, rätt nöjd faktiskt. Nu hoppas jag bara att ingen kommer att ha samma ide.
Idag fick jag även resultatet på min engelska novell, inte ett ända stav-eller grammatik fel! Jag brukar nästan alltid ha fel på grammatiken men inte den här gången inte, thihi jag är rätt nöjd med det också. Nu ska jag inte sitta och skryta om mina prestationer idag utan sova lite, så sleep tight

Nu visar det sig vara fel så jag kan inte få fram bilderna, ska försöka fixa felet tills imorgon!

PAPPA 42 OCH FARSDAG

Nämen tjeenare. Jag vet, dåligt med bloggning men som vanligt, jag har mina anledningar. Igår fyllde min kära far hela 42 år GRATTIS och idag är det ju farsdag som dom flesta vet. Men pappa var inte hemma på dagen så jag och syster hade mys-dag. Vi har kollat på Camp Rock och Elin och jag har blivit lite småkära. Thihi. Elin tycker Nick är skitsöt och jag tycker han som spelar huvudrollen "Shane" är snygg och har stil, vad mer kan man begära?. Haha, jag vet töntigt men vad spelar det för roll? Elin vill vinna på lotto och ta första bästa plan till USA och stanna där tills hon träffar dom, jag säger bara lycka till med det sis. Annars har vi kollat på repriser på 5.an, reprisen av EMA på MTV och CSI NY. En perfect dag om ni frågar mig.








FREEDAG

Hej, nu ska jag iväg och kolla på innebandy men tänkte bara slänga ihop ett litet inlägg innan. En dagens får duga för tillfället ses


HUMÖRET

Jag vet, jag har inte alls vart bra med att skriva nu men jag har som vanligt en anledning. Sjukt mycket i skolan och jag tror jag håller på att bli sjuk. Så jag är inte på blogg-humör om ni förstår vad jag menar. Sen beror det kanske på att det är torsdag och kallt, men humöret kommer nog snart :)



Bild tagen av syster Elin blogg: elinnn.devote.se

BARACK OBAMA

Nu är jag lite sen med det här men YES! Jag har hejat på Obama från första början och äntligen har han vunnit. Nu får vi bara hoppas på att han kan styra USA, men det får vi se.
Men val och USA åt sidan så har jag precis kommit hem från en middag som jag hade med mamsen. Det är tjejkväll i Trosa så vi passade på att skämma bort oss en middag på Stads hotellet. Vi kollade även lite i affärer och köpte hem lite choklad.
I skolan så har jag skrivit ett novell hela förmiddagen, vi fick ca två timmar på oss och det bästa var att jag hann klart. Visst, själva storyn blev kanske inte den bästa men jag är ganska nöjd. Sen på eftermiddagen åkte jag iväg till Rosvalla och så hade jag och Linnea vår egen idrotts lektion! Det är mycket svårare än vad man tror att få ihop en rolig lektion som passar alla. Tjejerna satt tyst och lyssnade men killarna.. Usch! Dom lyssnade inte, protesterade och gjorde inte som vi sa. Det gjorde mig lite små lack men det är skönt att jag är klar med det nu.

Bild fixas senare, nått fel

LITE NASTY TYCKER JAG

Emelie säger hej. Dagen har inte vart bra på något sätt, svin kallt och hemskt väder, inte speciellt kul i skolan, har fått en nasty blodblåsa under foten och sjuk ledont. Om vi börjar med en av dom sista punkterna, det hela började på idrotten. Vi hade en uppgift som jag inte orkar skriva här och nu men hur om helst skulle jag jogga i 20 minuter och såklart hade jag glömt skorna! Jag joggade mina 20 minuter och frågade en av lärarna vad jag skulle göra resten av tiden, jag fick välja spela fotboll, jogga, gå eller stå still. Jag valde att gå eftersom jag var så trött efter mina 20 minuters joggande men jag kände att det gjorde sjukt ont under foten, jag satte mig ner och där var den. En äcklig liten röd/brun fläck. Så mitt tips till er, HA SKOR PÅ IDROTTEN, ni ångrar det sen. Det där med ledonten kommer jag inte att gå in mer på nu, men en sak kan jag ju säga jag gillar inte vädret just nu.



DRAR TILL MORFAR

Idag så är det bara jag hemma i familjen, mamma i Stockholm, pappa jobbar någongstans och syster är på klassresa. Mamma vill ju inte att jag sover hemma själv så jag tänkte sova hos någon kompis men sen kom jag ju på, jag kan sova hos MORFAR! De har jag inte gjort på länge plus att han gör plättar till middag. Men nu kommer han snart så jag måste slänga ner lite grejer i väskan, ses


HÖST, ELLER ÄR DET KANSKE VINTERN?

God dag. Igår hann jag inte med någon bloggning, men hur som helst var kvällen hemma hos familjen Stenström great. Vi åt middag, spelade spel, kollade på Idol och lite sånt. Mysigt.
Igår på dan hann jag inte med så mycket, kollade på tv och fixade till mig inför Paulinas fest. Det var kul där också plus att jag fick lära mig dansa salsa, eller det kanske var samba? Jag kommer inte riktigt ihåg men det var kul.
På scemat idag står det PLUGGA! Eftersom jag inte alls har pluggat så mycket som jag hoppats på att jag skulle plugga nu på lovet så får jag sätta igång nu sista dagen. Usch, sista dagen? Loven går alltid så jäkla fort...

 




Bild 1: Så här såg jag ut igår kväll, rätt så enkelt men ändå snyggt. Svart klänning, guldigt halsband, svart och guldig kuvertväska och svarta lack klackar (syns inte på bilden) Bild 2: Höst, fotograf är syster







RSS 2.0