081031-17:40

Hallå, kvällen igår var super. Kollade på skräckfilm men jag satt mest med huvudet under täcket så jag såg inte så mycket. Men det va kul ändå.
Nu har jag fixat till mig lite så vid 18.00 ska min familj över på middag hemma hos Jonnas familj, blir säkert kul. Hinner inte skriva så mycket mer så ses!


VÄRLDENS BÄSTA PAPPA

"Söndagen den 9:e november är det fars dag. Då ska vi fira alla Sveriges fäder, pappor och farsor. Inte nog med det. Du har möjligheten att rösta fram din alldeles egna favorit-pappa och vinna fantastiska upplevelser. Skriv en motivering här intill som förklarar varför just din pappa ska vinna. De bästa, roligaste eller mest känsloladdade motiveringarna belönar vi med fantastiska fars-dag-presenter."

http://www.sverigesbastapappa.se/?utm_source=AmandaBerg&utm_medium=Banner&utm_campaign=AmandaBerg&zanpid=
1168957701410006018


Gå in på länken ovanför där du kan motivera varför din pappa är bäst och varför han borde vinna. Självklart har jag skickat in en motivering redan för min padre och det tycker jag ni också borde göra.

LJUS I STUGAN





God kväll! Idag har jag sprungit runt här hemma iklädd i mjukisbyxor, ovanligt? Ohja. Dom ända gångerna jag använder mina mjukisar är till-och från träningar och ibland på idrotten, men dom fick vara med idag iallafall. Har bara vart hemma så jag ville ha varma och sköna kläder. Men hur som haver så är jag precis klar med att plocka undan i hela huset och tänt en massa ljus, riktigt tjusigt tycker jag. Plus att till middag blir det min favorit mat, TOAST! Sen vid ca 21.00 någon gång åkter jag iväg hem till Jossan där jag och Jonna ska kolla på film, äta godis och bara ha det bra.

STOCKHOLM

Hej hallå. Nu dricker jag te och lyssnar på musik som vanligt dårå. Dagen i Stockholm med Nathalie var great! Köpte inte så mycket faktist, köpte nästan bara sånt som jag behöver så nu har jag 600 kronor kvar på barnbidraget vilket jag är sjukt nöjd över. Det blev två tröjor, två par strumpbyxor och en födelsedagspresent till pappa. Men när jag tänker efter så ångrar jag att jag inte köpte en tröja som jag hittade på Vero moda, men jag får göra det någon annan gång.
Igår kväll gick jag och Nathalie och kollade på hennes innebandy träning och där efter åkte vi vidare hem till Jesper, men där stannade vi inte speciellt länge eftersom vi heldre ville hem till henne och kolla på Sex and the City. Mysigt men segt att komma upp på morgonen. Men hur som helst, tack Nathalie för två härliga dagar!







HAHA, förlåt Nattis men jag diggar bilden

EMELIES & NATHALIES DAG

Idag så har jag inte bara gått och gjort ingenting hela dagen, jag har nämligen vart med älskade Nathalie. Hon kom över vid 12 någon gång och sen har vi gjort både det ena och det andra, fotat, ätit glass, vart ute med hundar och girl talk. Men nu är hon och får en massage, men kommer nog tillbaka vilken minut som helst och då så ska vi laga middag. Efter det så åker vi till hennes innebandy träning som jag tänkte kolla på och efter det så blir det hem till henne där jag ska spendera natten eftersom vi ska dra oss vidare till Stockholm för lite shopping, super!

Måste bara säga att mamma opererades idag och att jag älskar dig









Just, någon som jag inte har presenterat är morfars hund Snobben som jag tycker är ball.


081027-11:49

Hej hallå. Sitter och skissar nu då, i slöjden så ska vi göra ett klädesplagg vilket jag tycker är super. Men det är bara det att jag hittar inga fina mönster. Helst vill jag göra en kjol men det får man ju inte så högt betyg för och det är sista slöjden som vi har så nu måste det bli bra! Har hittat en oversize tunika som ser okej ut, men jag vet inte. Har börjat skissa men det blir inge bra. Men det är bara att fortsätta, resultatet får ni se här i bloggen när jag är klar.
En annan sak som är svårt är att få ihop bra inlägg nu under lovet, jag menar man gör ju inte så värst mycket. Nu som senaste dagarna har jag bara tagit det lungt men i slutet av veckan så händer det ju mer. Bilder blir det ju inte heller, springer runt här hemma med stor t-shirt, leggios, slarvig toffs, tofflor och smink fri. Fast skönt är det!
Nu ska jag fortsätta med mina skisser, later


VINST DUBBELT UPP

Hallå, hur har första dagen på lovet vart? Min har vart bra. Vaknade jättetidigt, 08.15 (!) jag var väldigt trött men jag kunde inte somna om vilket jag tyckte va konsigt men aja. Gjorde som mest ingenting under förmiddagen men vid 14.30 gick jag vidare för att titta på innebandy. Träffade Nathalie, Jonna, Ullis, Alex och lite andra på köpet.
Syster som spelade imorse vann med jag vet inte exakt hur mycket men grattis!
Nu ska jag ner och spela GH, sen får vi se vad kvällen bjussar på, ses

Blev något fel igår så jag märkte inte att inlägget inte publicerades, så det får komma nu istället.
På mitt schema idag står det ta det lungt, kolla på film, mamma ska fixa lite afternoon tea lite senare och sen ska ska jag bara ha det bra. Syster har precis tjatat till sig Sex and the City filmen av mamma och pappa, vi hyrde den i förrgår men hon tyckte att den var så jäkla bra så hon övertalade dom att köpa den åt henne med sitt puppy-face. Men det är ju bara en bonus för mig! När syser tjatade så satte jag också igång eftersom att jag tyckte att dom kunde bjussa mig på min lunch när jag så åka upp till Stockholm, som tur va gick jag också där ifrån med vinst. Men nu ska jag dra mig vidare mot duschen så vi ses senare!

SENT, MEN DET ÄR JU LOV

Usch, igår blev det ingen blogg och först nu idag?! Vad håller jag på med? Men aja, tro det eller ej men jag har en förklaring. Igår så hade jag fullt upp, träning och sen var det bara att sätta igång med hemkunskapen som jag pluggade med till 22.00 och idag så började jag med att ta det lungt när jag kom hem och tänkte att jag kunde skriva ett inlägg på kvällen, men så blev det inte eftersom jag hade fullt upp med att kolla på "Sex and the city - the movie", den var bra föresten. Har kärat ner mig i Carries lägenhet. Men anyway, nu är det äntligen lov! Hur skönt är inte det? Min planering ser ut så här:

Lördag: Kolla på innebandy och bara ta det lungt.
Söndag: Kanske åka till Katrineholm och kolla på innebandy (?) eller kanske ta en sväng förbi Paulina, vi får se.
Onsdag: Stockholm med Nathalie, greaaat!
Torsdag: Paulina fyller 15
Fredag: Stenströmarna kommer hit på middag, super!
Lördag: Mexikansk 15 års fest









                                   Jag och syster. Och ja, vi är bäst

TODAY

Hej hopp. Kom hem för inte så länge sen och nu är det snart dax att dra sig vidare mot tennisen. Men hur som haver så var vi på en teater, eller jag vet inte om man kan kalla det för teater. Det var 5 män som sjöng, och det var asballt! Dom hade inga instrument, istället var det 1 som sjöng ljust, 1 som hade VÄRLDENS basröst och 3 som bara sjöng. När dom sjöng lät det som i en 60-tals film, ni vet där det är ca 4-5 stycken män i kavaj och slips som står och sjunger på rad. Haha, ni kanske inte vet vad jag menar men iaf. Ballt vare tycker jag.



WAZZUP?

Yey, nu är datan igång igen. Men jag hinner inte skriva så där jätte mycket just nu, måste skriva klart min uppsats/tenta eller vad man nu vill kalla det för som ska vara inne på fredag, later






LEDSEN HÖRRNI

Hej, nu är jag helt nyduschad och fräch efter ännu en jobbig måndag, jag är inte ensam om att inte gilla måndagar va? Nä, tänkte väl det.
Men andledningen till att det inte har blivit något inlägg idag är att min dator krånglar, så jag kan inte föra över bilder ifrån kameran eller överhuvud taget vara inne på den, hoppas att det är fixat tills imorgon.
Plus att jag har kommit in i en sån här period som jag hatar, när man inte hittar någonting snyggt man kan ha på sig! Idag blev det XL skjorta, jeans och tygskor, wow va? Nejmen jag hoppas verkligen att det släpper snart.

Usch vilket kort och tråkigt inläg det blev idag, ska försöka vara lite mer possitiv imorgon, jag lovar! Sov gott

KALLA SÖNDAGAR

Hej! Denna kalla söndag ska jag göra som mest ingenting. Innebandy brudarna har cup i Gnesta så dom kommer inte att vara hemma, mamma och pappa är och hjälper morfar med båten och syster är ute och gör något. Så jag tänkte ha en mysig hemma dag helt för mig själv. Förhoppningsvis ska få in lite plugg också.
Just nu lyssnar jag på Wish for something more med Amy MacDonald som syster har fått mig att kära ner mig i. Funderar även på min hårfär. Kanske borde fäga någon annan färg, brunt kanske? Har alltid vart lite små mörkblond och undrar om jag kanske borde byta nu. Eller, iförsig så gillar jag min hårfärg rätt så mycket. Skulle vara kul att byta men jag tror nog att jag stannar med min hårfärg, vi får se.


081018











Haha, bilden på mig och syster bjussar jag på.
Vid 11.30 så åkte jag och mamma in till Trosa för att köpa lite målardukar och färger, men det blev även en liten fika på Marsipangården. Tips, om ni åker till Trosa någon gång gå dit! Super mysigt och jättegott. Men iaf så när jag kom hem så var jag tvungen att städa lite och sen så kollade jag på innebandy. Träffade älskade Nathalie som jag inte har sett på evigheter, super. Men nu ska jag springa och äta lite middag så Adios

VI GILLAR FREDAGAR







God kväll. Har vart lite seg på att skriva något inlägg idag men, bättre sent än aldrig va? Sen jag kom hem från skolan så har jag mest bara suttig och ritat och tagit den lungt, har inte orkat så mycket mer. Har även gjort min Idol debut. Första gången jag kollade det här året, sen kollade jag ju också såklart på Freaky Fridag.
Imorgon hade jag tänkt att åka med och kolla på systers innebandy match, men vi får se. Adios

VI HADE IAF INTE TUR MED VÄRDET

Visst blir man extra trött sånna här regniga , tråkiga och mörka torsdagar? Jag vet inte hur det är med er men jag blir det iaf. Hela dagen har skitit sig, skolan gick dåligt och tennisen gick inge vidare den heller. Ska bara plugga lite nu och sen ska jag koka en STOR kopp te och kanske lägga mig i sängen och kolla på en mysig film eller kanske prova ta mig ett bad? Jag kan inte bada hemma för att det är så litet och trångt plus att jag alltid blir snurrig, men det var ett tag sen jag provade så det kanske är värt ett försök? Bara man anstränger sig lite så kan ju kvällar som denna bli supermysiga! Te och en stor bulle under ett varmt täcke låter väl inte helt fel?








ICE CREAM BABE









081015

Nemen tjenare. Jag är inte alls på bra humör. Provet sket sig, jag fryser och jag orkar inte plugga fasten jag borde göra det. Men nu ska vi tänka glada tankar. Mamma eller någon har råkat ta sönder våran tvättmaskin så jag har haft lite kläd-brist idag. Men det gick och fixa trotts detta, det blev mörk gråa jeans, svart spets linne (syns inte på bilden) med ett vandligt svart linne under, svart cardigan och min kära stora vita halsduk.
Innan jag börjar att plugga så ska jag nog slå mig ner och rita eller måla en liten stund, ha det bra









Har inte visat mina nya tofflor! Hittade dessa super balla på Monki och är grymt nöjd för som är så sköna. Alla som känner mig vet att jag alltid går runt med tofflor på fötterna när jag är hemma, och det var på tiden att jag skulle köpa nya. Mina fötter is living the dream just nu.


I WANT TO BE JUST LIKE YOU, NOT?

Hej hallå. Idag så fick jag prova på squach (stavning?) på idrotten. Det var riktigt kul ju! Har aldrig provat det och har inte ens tänkt på att göra det. Det var svårt men kul, fast jag tänkter inte börja med det, det räcker med tennisen. På tal om ingenting så hade jag mina nya strumpbyxor från Topshop på mig idag. Jag är helt förälskad i dom, sticker ut lite från mängden sådär. Gillart!
Men nu måste jag plugga som en idiot, later





Jag gillar min nya stora stickade tröja som jag fick av mamma, tack!


DAMN YES, I´M GOING TO MAKE IT!

God kväll allesammans! Den här veckan är hemsk, har hur mycket som hels inplanerat! Skulle bara vilja ha 1-2 dagar att bara sova ut och bara ta det lungt. Fota och måla. Men icke sa nicke!

Måndag: Nya SO kursen börjar
Tisdag: Bildredovisning
Onsdag: Svenska prov (steg 22-24), musikföreläsning
Torsdag: Musik igentagning
Fredag: Prov i musik, redovisa steg 22 i engelska

Ska även försöka redovisa steg 18+24 i engelska och 21-25 i tyska, så den här veckan får jag ligga i. Känns som mitt huvud ska explodera för att jag är för stressad. Men bara jag får lite sömn så blir det nog bättre, så god natt!


IT WILL COST YOU LITTLE MORE THAN LIVING AT HOME

Invigde nya skor, tröja och halsband. Sjukt nöjd med tröjan, men det blev tyvärr ingen jättebra bild på den men det står " Special To Europe Though Vikingland"





BACK

Hallå. Det var meningen att jag skulle ha skrivit detta inlägg igår men det  var nått fel så jag kom inte in på bloggen, så det blir idag istället. Stockholm var great. Fast jag blev lite små sur eftersom första dagen så regnade det lite så mamma frågade "Ska vi ta Drottninggatan idag och Gallerian och Urban Outfitters imorgon" och jag svarade " Aa, man behöver inte gå ute lika mycket på Drottninggatan, det regnar ju". Men dum som jag är så tänkte jag inte på att Urban Outfitters har stängt på söndagar! Usch vad sur jag blev, men jag tänkte åka dit den här helgen eller nästa.









STOCKHOLM

God morgon! Snart drar jag, mamma och syster till Stockholm. Pappa har bokat rum för oss där så det blir massa shopping. Tåget går snart så jag måste skynda mig att packa och göra mig klar, ses på söndag

WE CAME, WE SAW, WE KICKED YOUR ASS

Ni som läser Lisas blogg lisaplace.devote.se kanske känner igen rubriken? Haha, tycker den är skön. Men iaf. Nu har jag MVG i SO. Yey! Känner mig riktigt stolt. Men sen jag kom hem så har jag bara vilat och kollat på Grey´s Anatomy och haft det skönt, trots allt, jag älskar ju fredagar. Och nu har mamma kommit hem från Gottland för några minuter sen så bara jag och hon ska ha det mysigt och kolla på film, eller det blir väl troligtvis Grey´s igen, medans pappa är på väg till Berlin och syster är ute och partajar. Men nu ska jag dra mig vidare, ciao




THA HAIR



Usch, mitt tjat om hår hela tiden. Haha men ni får stå ut. Men iaf så älskar jag Mary-Kates hår då denna bild, långt och vågigt, precis som jag vill ha det. Va bara tvungen att säga det.

TORSDAG

Hej, har haft hemstudiedag idag så någon dagens blir det icke. Har faktiskt pluggat skapligt mycket, åkte in till Trosa för en lunch med kära morfar på kina sen så var det ju tennis träning. Gick rätt så bra så nu är jag på great humör. Har bara lite kvar att göra på SO:n som jag ska kompletera imorgon så att jag får mitt MVG, förhoppningsvis. Sen så blir det sova så god natt! 


MY ROOM

Hejsan hoppsan. Sitter och funderar, jag vill göra om mitt rum. Eller byta tapeter iaf för mina gillar jag verkligen INTE! Valde dom när jag var i 10 års åldern, dom är blåa med en blommig bård. Det passar inte mig, och inte mina tavlor för den delen heller. Jag har fått en liten ide att jag vill måla en vägg. En fondvägg. Dom andra tre ska vara i någon ganska ljus och neutral färg som passar med allt, typ vit eller något sånt. Sen vill jag måla den fjärde väggen så att den blir så Emelie som det bara går! Men problemet är, jag vet inte vad jag vill måla på min vägg. Visst, det är väl bara att göra en fin bild kan man tycka? Men det är ju det att jag vill ha det lite klotter-liknande, fast noggrant. Haha, jag vet hur det låter men det ska bara genomtänkt "klotter". Det ska vara saker som jag älskar samtidigt som det ska bli mega coolt! Men lite hjälp skulle jag bli väldigt glad för, lite insperation. Vad tycker ni skulle va snyggt? Vet ni någon hemsida som jag skulle kunna inspereras av? Skulle bli jätte tacksam för lite hjälp.
Men nu ska jag iväg och äta middag, fiskgratäng.








TENNIS





Slänger bara in två bilder innan jag drar vidare till tennisen, bye

CHRISTMAS

Vet ni, det är bara 79 dagar kvar till den bästa dagen på året, JULAFTON. Visst är det sjukt?
Lite onödig info, puss på pannan

TANDLÄKARFOBI

Hej hallå. Var hos tandregleringen idag, GAAH. Jag vet inte varför men på senaste tiden har jag fått världens tandläkarfobi! Förut har jag bara tyckt att tandläkarna är lite smått obehagliga men nu, jag håller på att dö av skräck varje gång jag ska dit. Och att jag ska få tandställning gör ju inte det hela mycket bättre. Men jag måste väl medge att det gick ganska bra idag. Han kollade bara lite grann och det ända "verktyget" han använde va endast den där lilla spegeln. Så inget vasst eller borrande. Så det var ju skönt.
Sen så fick jag reda på vad jag fick för betyg på SOn. VG på seminariumet, VG på tidslinjen och MVG på reflektionen. Min lärare tyckte att jag kunde kompletera upp så att jag får ett "helt" MVG och det ska jag banne mig göra.





                        Kunde inte få bilderna att bli raka, nått fel.





JONNA

God kväll, kom precis hem från Jonnas place. Vi baka en kladdkaka (som blev väldigt lyckad), kollade på säsongspremiären av Gossip Girl och lite sånt. Tyvärr på blev det ju inga kort, och ingen dagens bild blir det på köpet. Men nu ska jag börja göra mig iordning inför sleepy-time, god natt


REGNREGNREGN

Hej, nu ska jag snart iväg till Jonna. Har legat i sängen hela morgonen fram tills nu så någon dagens bild har inte blivit tagen men ska fixa en tills ikväll, later

ILLUSTRATION BY





illustration by me

STARS

Tjenare. Har varit i tennishallen och kollat på tennis en stund eftersom det är KM där idag och imorgon. Sen har jag väl inte gjort så mycket mera, kollat på tv och ätit frukost. Det som står på schemat är väl kolla på Grey´s anatomy, rita och äta middag. Kanske ska försöka få in lite plugg också, men det får vi se.









ÄNNU EN FREDAG HELA VECKAN

Härliga fredag igen. Fast denna har inte vart så jätte lyckad, hade SO redovisning. Man skulle ha ett seminarium men mitt bestog av mest "öh.. uhmmm.. ja det var ju-u så här... ÖHH", jag kunde det och jag har inga problem med att prata inför folk, men nu satte sig tungan mitt i halsen. Men jag får väl kompletera nästa vecka. Men jag redovisade engelskan vilket gick bra.
Nu ikväll ska jag bara ta det lungt och kolla på film, måste vila ut ordentligt! Hade tänkt att kolla på "21", nån som vet om den är bra eller inte?






BERLIN

Nu är jag tillbaka! Hemstudiedag idag så att jag ska kunna vila upp mig lite extra, bra va? 
Riktigt trött nu och det är rätt så skönt att vara hemma, även om jag skulle stannat i några dagar till helt utan problem.  Tyvärr så hade vi otrur med vädret eftersom att det regna precis hela tiden.. Och vi var ju ute.
Första dagen spenderades på "öst"-sidan. Vi kollade på Fernsehturm, Alexanderplatz och Weltzeituhr, det nya köpcentret Alexa, museet Checkpoint Charlie (ett museeum om flyktförsök från Öst till Väst när Berlinmuren fanns), det lilla som finns kvar av Berlinmuren, Potzdamer Platz + 3D bio, och på kvällen blev det Brandenburger Tor och Rikstan.
Dagen efter blev det "väst", vi kollade på den sönderbombade Gedächtniskirche, museet "The story of Berlin", Berliner Zoo och det gigantiska och lyxiga köpcentret KaDeWe.

Eftersom det regna och blåste kan vissa bilder vara lite suddiga och grummliga, speciellt när det är mörkt.



                                 Fernsehturm och Weltzituhr



                        Utsikten från Fernsehturm över Berlin



                                     Där Berlinmuren stog



            En av Europas modernaste delar, Potsdamer Platz



                                                 Porsdamer Platz



                     Fika, och min glass var absolut gulligast!




       Den tyska riksdagen, tyvärr ingen som jobbar vid 21.00




                                   Brandenburgen Tor, tyvärr suddig



                         Ännu en suddig bild, Gedächtniskirche



                                                  Berliner Zoo



                                                   Berliner Zoo



                                   Storstaden Berlin, love it!




RSS 2.0